De oxidator

Een traditionele lucht pomp, zuigt lucht uit de omgeving en duwt dit via een diffuser het water in. Een Oxydator maakt gebruik van een oxydator vloeistof en een speciale keramische katalysator en zorgt zo voor zuurstof. Bij dit proces komt zowel actieve zuurstof vrij als pure zuurstof ( O3 of ozone). De pure zuurstof wordt vrijwel direct opgenomen door het water. Hierdoor zul je vrijwel geen belletjes zien en lijkt het of het product niks doet maar je krijgt wél een zuurstofrijker aquarium.  Ik schafte de Oxidator aan nadat ik reeds verscheidene vissen verloor door het uitvallen van de luchtpomp.

° De oxydator vloeistof is verkrijgbaar in verscheidene sterktes.  Mijn aquaria gebruiken een 6 % geconcentreerde vloeistof.

° De oxydator werkt niet zonder het kleine steentje.  Dit steentje moet -volgens de bijsluiter-  nooit vervangen worden maar ik merkte al snel dat je na enkele maanden dit toch moet doen.  Je merkt al snel dat het vloeistofniveau in de oxydator niet meer daalt.  Aankoop via bol.com.